Is Email Marketing nog van deze tijd?

Je bedrijf is aan het groeien en daarmee ook de hoeveelheid emailadressen die je verzamelt.
Denk aan contactpersonen in je mailbox, losse visitekaartjes en contacten via social media.
Je zit dus op een berg aan informatie.

En dat zijn kansen om te communiceren met jouw doelgroep. Maar is Email marketing nog wel van deze tijd? En levert het voldoende op?
Jazeker! Lees hieronder de top 5 redenen zijn waarom.

1. Email is persoonlijk

Gebruik de kracht van personalisatie. Je hebt vast wel eens een email ontvangen die je meteen aansprak. Je dacht ‘ja, dat wil ik / ben ik / herken ik!’. Als je goed weet wie je klanten zijn en wat ze willen, kan je ze gepersonaliseerde en relevante informatie sturen op het juiste moment. Dat geeft vertrouwen en creëert betrokkenheid.

2. Email is doelgericht

Iemand heeft ooit zijn emailadres achtergelaten op jouw website. Of je op een andere manier zijn of haar emailadres gegeven. Als iemand zoveel moeite doet om in contact te komen, dan staan ze zeker open om meer relevante informatie te ontvangen. Jouw (potentiële) klant is al betrokken, nu is het aan jou om iets van waarde te leveren.

3. EMAIL IS KOSTENEFFICIENT EN MEETBAAR

Email Marketing is makkelijk, effectief en kosten efficiënt. Je bereikt grote groepen (potentiele) klanten tegen lage kosten. Zeker voor kleine bedrijven, zzp’ers of startups met weinig budget is het ideaal. En het is goed meetbaar. Hoeveel e-mails komen aan, worden geopend en hoeveel clicks zijn er? Het is allemaal inzichtelijk.

4. EMAIL GROEIT

De cijfers: In 2021 waren er 4,1 miljard email gebruikers wereldwijd. De verwachting is dat dit met 3% per jaar stijgt naar 4,5 miljard in 2024. Er worden elke seconde 3 miljoen e-mails gestuurd. En 95% van de consumenten checkt hun email elke dag.
Waar social media kanalen komen en gaan (Dag Hyves en Foursquare en hallo TikTok en ClubHouse), lijkt email alleen maar te groeien.* En, ja ook Millennials en Gen Z gebruiken nog steeds email**.

5. EMAIL IS 1-OP-1

Jouw (potentiële) klant leest jouw email in de privacy van zijn eigen inbox. Wanneer het hem of haar uitkomt. Het bericht staat niet op social media waar iedereen mee kan lezen. Het is een unieke kans om 1-op-1 in gesprek te komen en vragen over en weer te stellen. Dit helpt om het vertrouwen verder op te bouwen.

* Bronhttps://www.internetworldstats.com/stats.htm
** Bron: https://twinklemagazine.nl/2016/10/millennials-bereiken-via-e-mail-tips/index.xml

Plaats een reactie